Община Бургас
Община Бургас

Общински съвет-Бургас одобри номинациите на петима нови почетни граждани на града ни. С високото звание бяха удостоени – Стойчо Кьосев, доктор по философия, Мустафа Чаушев, естраден изпълнител, Петър Дойчев, доайен на туризма в България, Константин Коцев, архитект, Никола Станчев, скулптур. Шестият отличен бе архитект Рикардо Тоскани, който получи още по-високо звание – почетен съветник.

Дебати по номинирани нямаше. Единствено съветниците влязоха в кратък дебат за това дали званието почетен гражданин все още има нужния престиж

По 5 на много са много, нека не обезценяваме званието„, каза Станимир Апостолов. Веселин Пренеров от ПП ГЕРБ сподели от своя страна, че е направил проверка какво е положението с отличието в другите градове в страната.

В повечето от тях няма ограничения, само в Стара Загора има лимит до 1 почетен гражданин. Понятието е разтегливо, не е задължително винаги да номинираме 5 души на година„, каза той

Званието почетен гражданин не е най-високото отличие в Бургас. Наредбата беше променена именно заради критиката, че званието се обезценя. Затова и сложихме няколко степени над почетен гражданин. Почетният съветник е по-високо отличие, „Орденът на Свети Николасъщо„, заяви от своя страна д-р Антонио Душепеев от ПП ГЕРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви