Кубрат Пулев постигна една от най-големите победи в своята професионалната кариера – той се завърна триумфално на ринга с впечатляващ успех над британеца Хюи Фюри и ще се бори за световната титла, съобщи Топспорт.

Тази вечер, с единодушно съдийско решение, Кобрата заслужи званието „главен претендент за титлата на Международната боксова асоциация“ в тежка категория.

Това се случи след оспорвана битка пред 10 000 души в столичната зала „Арена Армеец“

Българинът бе далеч по-разнообразният боксьор, като на моменти действаше с изключителна рутина срещу доста нестандартния стил на Фюри. Пулев доминираше в почти всички рундове, като пропусна да се поздрави с ефектен нокаут.

Разбира се, Кобрата имаше и трудни мигове, като в третата и осмата част бе сериозно разтърсен. С помощта на феновете и несломимия си дух обаче, сънародникът ни постигна своя триумф.

Така, ако правилата бъдат спазени, Пулев трябва да излезе в мечтания двубой срещу Антъни Джошуа, някъде в средата на идната година

Фюри опита да рискува в последния рунд. Силите му обаче отдавна бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата определено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка назад.

Отбраната му пък бе изключително качествена. До края поводи за притеснение нямаше. Кубрат дочака умело финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви