Фенове на Игра на тронове са на мнение, че Джордж Р.Р. Мартин вече е предизвестил края на сериала в последната книга от поредицата „Танц с дракони”.

В очакване на последния осми сезон от хитовата сага в онлайн пространството валят теории и спекулации. Най-големият въпрос, разбира се, е развръзката, а тя няма как да не повдигне въпросът за Азор Ахай – легендарният герой, който често се споменава от червената жрица Мелисандра. Според легендата, разказана от Мартин в романите му, Азор Ахай е победил белите бродници с меча си Светлоносец и сложил край на Дългата нощ, която покрила света на Вестерос. Така идва въпросът: Кой е обещаният принц? и Реален ли е той?

За да помогне за разплитане на този ребус потребител в Reddit пусна пасаж от последната излязла книга на Джордж РР Мартин „Танц с дракони”, в който се разказва как Мелисандра гледа в пламъците за пророчество за Станис, но всичко което вижда е само Джон Сняг. Червената жрица иска от Бога Р”хлор да прозре кой е Азор Ахай, но той и показва само Сняг. Ако Р”хлор е единствения истински Бог, това означава, че имаме отговора на края на сериала в една книгата на Мартин.

Джон Сноу е предпочитаният ключ към свалянето на Краля на нощта от милиони фенове, а тази конспирация може да потвърди и най-лошата новина за майката на дракони Денерис Таргариен, тъй като според пророчеството Азор Ахай калява меча Светлоносец като го забива в сърцето на любимата си Ниса Ниса.

Има фенове, които обаче насочват тази теория към Джайм Ланистър, който на свой ред би могъл да е Азор Ахай, защото на свой ред той може да убие Церсей. Майги жабата пророкува на Церсей Ланистър, че ще бъде убита от по-малкия си брат. Въпреки, че са близнаци обаче Джайм е по-малък от Церсей, тъй като се ражда уловил сестра си за крака, става ясно от романите на Джордж РР Мартин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви