Без сутиен не само заради удобството

Затова ви съветваме, ако не можете в ежедневието си да се откажете от сутиена, то да подберете такъв, който ви е максимално удобен

0
204

Сутиенът може повече да навреди отколкото да помогне. Все повече проучвания откриват и доказват различни ползи от отказването от сутиените.

Без сутиен за по-добра форма на гърдите

Най-големият мит, свързан със сутиените е, че носенето им е в полза на естествената форма на гърдите. Всъщност е точно обратното. Сутиените подпират гърдите в една определена позиция, което отслабва мускулите, които ги държат стегнати. Това води до по-бързо увисване на гърдите.

Без сутиен за по-добро кръвообращение

Стегнатите сутиени и тези, които не са ни точно по мярка (като размер на чашката или обиколка) влошават кръвообращението. Смята се също така, че ако системно носите стегнат сутиен, рискът от сърдечно-съдово заболяване се покачва. Причината: Стягането е точно там, откъдето минават някои от големите кръвоносни съдове в тялото.

Без сутиен за здрави гърди

Напоследък много се спекулира с идеята, че отказването от сутиена намалява риска от рак на гърдата. Това не е категорично доказано, тъй като се смята, че фактори като генетичната предразположеност и начина на живот оказват по-голямо влияние.

Има обаче други ползи за здравето от неносенето на сутиен. Намалява се потенето, кожата има повече възможност да диша и не се замърсява толкова, колкото когато носите сутиен.

15-годишно проучване във Франция доказва, че носенето на сутиен намалява растежа на тъкани в областта на гърдите. Това е важно освен за формата на гърдите, така и за различни заболявания, рискът от които може значително да се намали.
Без сутиен за повече удобство

Вероятно почти всяка жена ще се съгласи, че един от най-блажените моменти на деня е да се прибере у дома, да свали сутиена си и облекчено да въздъхне. Подобно на въздишката, която се чува след слизането от неудобни обувки. Това важи не само за неудобните като размер, но и като материя сутиени.

Затова ви съветваме, ако не можете в ежедневието си да се откажете от сутиена, то да подберете такъв, който ви е максимално удобен. Идеалните ежедневни варианти са безшевни и без банели, с правилно избрана обиколка и верният размер чашка. Инвестирайте във вашия сутиен в името на удобството и най-вече на здравето.
rozali.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here