Стефан Колев по време на откриване на световното първенство за младежи по ушу

Общинският съветник Стефан Колев, който е и председател на сдружение „Спортен клуб Бей син, отговори писмено на колегата си в ОбС Тодор Ангелов. В началото на октомври той отправи питане до председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков и кмета Димитър Николов, свързано с възстановяване на извършени непризнати разходи към администрацията. Оказа се, че 30-те хиляди лева, за които Ангелов пита дали „Бей син“ ги дължи на общината, са отчетени през Феста хотели.

В отговора Колев припомня, че с решение на ОбС от 26.01.2016 г. са отпуснати 30 000 лв. общински пари на сдружението за провеждане на Световно първенство по ушу за деца и младежи в края на септември и началото на октомври същата година.

В съответствие със сключения договор парите са похарчени по предназначение, пише Стефан Колев.

„Никъде в клаузите на договора не е упоменато за коя конкретно дейност от мероприятието да се разходват получените от общината средства. Клубът се задължава да използва финансовите средства единствено за организиране и провеждане на световното първенство“, уточнява Колев.

От отговора му става ясно, че с решение на Постоянната комисия за младежта и спорта от март 2016 год. 11 200 лв. са платени на 16 съдии. Пари са дадени и на 28-те технически лица, участвали в първенсдтвото, 16 от които членове на УС на IWUF, петима специалисти за резултати и секретариат – 7 души. Общо предвидените разходи за тези участници за 30 800 лв.

30-те хиляди лева, получени от общината, са отчетени с фактури от Феста хотели, категоричен е в отговора си Стефан Колев.

В заключение той не пропуска да отбележи, че федерацията IWUF е дала най-висока оценка на организаторите, в резултат на което Бургас спечели домакинството на Световното първенство по тайчи чуан.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви