35 са вече инвеститорите в Индустриален парк-Бургас. Заетостта на терените е над 90%, а интересът е голям. Това налагало да се направи разширение и на юг.

Стамен Стаменов, изп. директор на Индустриален и логистичен парк, заяви днес, че се водят преговори с още инвеститори, като през последните няколко месеца чуждестранни компании са направили допитвания

Всяка от фирмите трябвало да отговаря на изискванията на Индустриален парк-Бургас. „Важно за нас е да има прозрачност и съвместно доверие„, каза още той.

Стаменов участва в първата копка за изграждане на производствен комплекс за рециклиране и ремонт на газотурбинни двигатели за аеродинамическата индустрия.

Закупеният терен е с площ 19 997 кв. м. Срокът за реализация и въвеждане в експлоатация на производствената базата е 36 месеца, а инвеститорът се ангажира да открие нови 164 работни места. Самата инвестиция пък надхвърля 30 млн. евро

За нас е важно всички инвеститори да се чувства комфортно в Бургас. Радвам се, че по голямата част терените вече са продадени. Около 15 компании в момента изграждат производствата си, друга част са във фаза проектиране„, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 3 =