От МВР разпространиха снимки и видео от запечатаната днес фабрика за фалшиви пари в Слънчев бряг. ГДБОП разкри високотехнологична печатница за фалшиви евро и доларови банкноти.

На четирима задържани са повдигнати обвинения

Подробности за успешната реализация оповестиха заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, Димитър Петров – заместник на ръководител на Специализираната прокуратура, и наблюдаващият делото прокурор Евгения Деянова.

„Разкрита е най-голямата печатница за фалшиви парични знаци в последните 11 години. Намерени са в различна степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски долара“, заяви Иван Гешев

Заместникът на ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров допълни, че са претърсени над 30 адреса, на които са открити фалшивите парични знаци.

Собственикът на хотела е задържан, той също е участвал в организираната престъпна група за фалшиви банкноти

„Като обвиняеми са привлечени 4 лица“, заяви прокурор Евгения Деянова и уточни, че лицата са задържани в процес на изготвяне на паричните знаци.

„Това са банкноти с индикатив, какъвто до момента не е бил намиран“, коментира тя. „Банкнотите имат всички елементи на защита, воден знак и светещи линии, както истинските“, поясни Евгения Деянова.

„Организираната престъпна група е изключително конспиративна. Двете от основните лица, които бяха задържани в момента на печатане на банкнотите, са контингент по тази линия от доста години“, обясни директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

„Една такава печатница не работи постоянно, а веднъж на няколко години. Въпросните парични средства се складират на различни места и поетапно се изваждат на пазара“, обясни Ивайло Спиридонов

„Парите се пласират там, където вървят. Клиентите идват до България, за да си ги вземат“, посочи той. „Работим по случая от януари, избрали сме точния момент“, каза още Ивайло Спиридонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви