Повечето жени, които са в по-напреднала бременност и изпитват затруднение да носят любимите си дрехи, бързат към магазините, за да си купят възможно най-широките суичъри и еластични клинове. Други пък посягат към гардероба на мъжа си в търсене на удобни дрехи, в които да се чувстват по-добре.

Ако се чудите как да съчетаете удобството със стила, ние имаме решение – 7 модни съвета, които ще ви помогнат да се почувствате добре в собствената си кожа. Ето кои са те:

№1 Променете размера, не модела

В първите два триместъра на бременността, не е задължително да пазарувате само от сектора за бременни. Потърсете по-големи размери на дрехите от любимата си марка, вместо да се примирявате с по-скучните и обикновени дрехи за бъдещи майки. Освен това, има модели, които са ушити да стоят по-свободно на тялото и може дори да не се наложи да търсите твърде голям размер.

№2 Заложете на еластични материали

Еластичните дрехи са най-доброто попадение, тъй като ще може да ги носите по-дълго време. Това не означава, че трябва да купувате само клинове и тениски, а точно обратното – изберете рокля от еластичен материал, която ще влезе в употреба и след като родите, но тогава ще я носите като oversize модел.

№3 Да живеят дългите жилетки и разкопчаните ризи!

Ако се чувствате подути и тромави заради бременността, дългата жилетка е на път да ви стане най-добрия приятел. Заложете на по-интересен модел като такъв с асиметрична/свободна кройка или такава, която се разкроява надолу. По този начин ще сте в крак с тенденциите и ще прикриете зоните, които ви притесняват. Същото важи и за ризите, които ако носите разкопчани в комбинация със свеж топ, ще ви спестят усещането за пристягане и акцентиране върху корема.

№4 Клиновете не са задължителни

Със сигурност ще се чувствате най-удобно в клин, който прилепва като втора кожа и не ви стяга на бременното коремче. Но ако искате да изглеждате стилно или сте канени на важно събитие, няма как да разчитате само на клиновете. Потърсете oversize гащеризони или дънки с еластична талия, с които ще се чувствате една идея по-изискано и “на себе си”.

№5 Мъжкият сектор

Дамите, които търсят спасение на дискомфорта от бременността в гардероба на половинката си, са именно дамите, които са уцелили в десятката на комфорта. Мъжкият сектор предлага голямо разнообразие от което може да се възползвате – от жилетки до палта. А най-хубавото е, че със сигурност ще изберете най-малкия размер и това ще ви накара да се почувствате още по-добре.

№6 Не забравяйте и обувките!

Една неприятна подробност е че през бременността не само коремът ви расте, а и ходилата също. Тъй като сте по-склонни да задържате вода в крайниците, краката често се подуват и се налага да обновите и колекцията си от обувки. Най-добрият избор са спортните обувки, тъй като освен много удобни, сред тях може да откриете и много стилни модела. Ако времето не позволява носенето им, заложете на обувки от естествена кожа, които ще се отпуснат и напаснат по крака ви.

№7 Тайната е в аксесоарите

Възможно е да сте толкова фокусирани и унесени в търсенето най-удобните и стилни дрехи, че да забравите колко важни са аксесоарите. И не става дума само за бижута – баретите и лентите за коса, ефирните шалчета и украшенията за коса – всички те ви помагат да подчертаете стила си и да се чувствате женствени и сексапилни.

МИСБЛУМ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × five =