Още преди началото на съдебното заседание, на което ще бъде гледана мярката за неотклонение на Северин Красимиров той призна пред журналисти, че е виновен за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе, предаде Канал 3.

„Да, виновен съм. Много съжалявам. Не мога да повярвам, че аз съм го направил“, каза Красимиров пред журналисти, след като влезе в съдебната зала.

Той се разплака пред репортерите и уточни, че няма много спомени за случилото се и че е бил употребил алкохол и наркотици.

„Тръгнах към вкъщи пеша, тя мина край мен. Не знам какво стана, не мога да си спомня, не си спомням всичко. Помня, че като минавах покрай нея – или тя ме удари, или аз съм я ударил, без да искам. Казал съм нещо като „оглеждай се“ и тя нещо ми каза. Аз отидох, ударих ѝ един шамар и тя падна. Исках да продължа напред, но тя ме хвана за косата“, разказа Красимиров.

На въпрос какво наказание заслужава той отговори: „Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го лежа“.

Обвиняемият потвърди, че майка му е давала хапчета, най-вероятно заради психичното му здраве, но не знае какви са.

Днес прокуратурата предяви искане за постоянен арест срещу Красимиров. Обвиненията срещу него са две – за убийство по особено жесток начин и за изнасилване. За тях може да получи и най-тежката присъда, предвидена от българското законодателство – доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатът на Красимиров поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдията отказа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви