Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват ефекта от диетата с високо съдържание на мазнини? В продължение на хиляди години хората по света са разпознали и използвали невероятните лечебни ползи на чесъна и лука. Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания, включително всичко от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания, съобщават от foodpanda.

Изследване, проведено в Нанкин, Китай, публикувано в списанието „Хранене и метаболизъм“, установи, че маслата в чесъна и лука имат свойства против затлъстяване, които могат да противодействат на ефектите на диета с високо съдържание на мазнини.

Почитателите на кето диети или високомазнини не приемат почни нищо друго освен животински мазнини. Това, разбира се, влияе не само за намалянето на мазнинит в тялото, но и да даде странични ефикто. Лукът и чесънът се справят точно с тези отклонения, които съпътстват високо мазниното хранене.

Ето защо има много причини да добавите повече лук и чесън към храната на семейството си. Не само те добавят вкусен вкус към вашата храна, но те могат да помогнат да компенсират последиците от диетата с високо съдържание на мазнини, помагайки на всички в семейството да поддържат здравословно тегло и да предотвратяват заболявания, свързани с теглото, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви