Ограда беше поставена на емблематично място от морското ни крайбрежие. Блокиран е достъпът до местността „Германката“ край Созопол. За това алармира във Facebook бившият директор на стопанското звено на Софийския университет Петко Горанов, съобщи Нова телевизия.

На заграждението има информационна табела, според която в ограденото място ще се строят две вилни сгради с басейн

За започващия строеж на метри от скалните фиорди разбрали първо рибарите, които били  прогонени. След това, само за няколко часа, били поставени огради и набити колчета, а достъпът до скалите и морето – ограничен.

На табелата е посочено, че възложител на строежа е фирма „Херсонес“ ЕООД, главен изпълнител е „ББМ Инженеринг“ЕООД, а подизпълнител – „Хит Стройк“ ЕООД. Строителното разрешение е издадено в началото на август тази година.

От общината в Созопол твърдят, че нямат сигнали от недоволни граждани, а документално строежът е изряден

Същото потвърдиха и от РИОСВ, като уточниха, че имотът, макар и в границите на защитената местност „Колокита”, е във втора зона, в която строителството е разрешено при определени параметри.

Въпреки това от общината са категорични, че достъпът до скалите трябва да бъде възстановен. Затова от РДНСК-Бургас са заставили инвеститора да премести оградата.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви