Над 1000 земеделци от Бургаска област и близо 18 000 в цялата страна, получили субсидии през миналата година, са подали декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от Националната агенция за приходите в последния месец.

Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от териториалната структура на НАП в Бургас.

Припомняме, че през септември Агенцията за приходите съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители, получили субсидии в общ размер 120 млн. лв. през 2017 г.,  които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Има и значителен брой земеделци, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения в страната са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните.

За Бургаска област най-много неточности при декларирането са открити в общините Руен, Айтос и Сунгурларе. От НАП Бургас съобщиха през септември за 8 млн.лв. субсидии в региона с отклонения при декларирането, а за други близо 4 млн.лв. изобщо не са били подадени декларации.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви