Най-добрите специалисти по детско здраве от УМБАЛСМ „Пирогов“ ще преглеждат безплатно деца в Бургас. Полезната инициатива ще се проведе на 27 откомври/събота/ в ДКЦ-1 Бургас. Записванията за прегледи започват още от днес и могат да бъдат направени на регистратурата в болницата или на телефон 056/810571, след 13:00 часа.

Лекарите съветва и родителите да вземат със себе си и всичката наличната медицинска информация за децата си на прегледите. Самите те ще се проведат от 09:00 до 15:00 часа

Лекарите ще направят безвъзмездни прегледи на деца в областта на УНГ, хирургия, ортопедия, урология, неврохирургия, офталмология, кардиология и др. Така се прави профилактика и диагностика на редица хронични заболявания, които могат да бъдат овладени по-успешно в ранна възраст.

Сред специалистите личат имената на д-р Асен Меджадиев /Уши, нос, гърло/ професор Христо Шивачев /Гръдна хирургия/, професор Асен Балтов /Ортопедия и травматология/, д-р Николай Цуцумански /Ортопедия и травматология/, д-р Ирина Ботева /Уши, нос, гърло/, д-р Мария Праматарова /Офталмолог/, д-р Стоян Пеев /Урология/, д-р Васил Попов /Урология/, професор Николай Габровски /Неврохирургия/, Д-р Галина Димитрова /Кардиология/ и доктор Ваня Страхинова /Образна диагностика/.

Това са високоспециализирани прегледи, а не просто профилактика. Така ще можем да помогнем на местните общопрактикуващи педиатри и ще се подобри комуникацията между нас. Когато има спешен случай, те ще могат веднага да се свържат с нас и ние ще имаме възможност за най-бързата реакция. Целта ни е да се намалят хоспитализациите на деца и да прихващаме заболяванията още на първия фронт с профикалтиране„, каза д-р Меджадиев.

От общинската администрация обещаха да помогнат с логистиката и изразиха желание инициативата да продължи и в бъдеще.

Стана традиции лекарското съсловие да бъде атакувано, но то работи упорито. Подобни инициатива заличават пропастта, която се създаде между пациенти и медици. Тази инициатива не е държавна или частна инициатива, а чисто лекарска„, каза зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви