Audi патентова нова емблема

Audi е патентовала две нови лога. Може би за бъдещи свои подмарки или пък директно за себе си. Анализаторите смятат че една от причините за евентуалната промяна е и лошият имидж на марката натрупан около скандала Дизелгейт и скорошната глоба, наложена й от германските власти.

Новите лога изплуваха от патентното бюро, където е била подадена заявката за тях. В емблемите вече няма кръгове, а само външни контури от сегашната емблема. Едната се състои от четири непреплетени и недовършени кръга, а втората от две отделни комбинации от по два също непълни кръга.

В двете заявки се отбелязва че емблемите са предназначени за “транспортни средства и техните части, решетки на радиатора”, което указва местата които и сега са традиционни за слагане на емблемите. Не са много ясни смисълът скрит зад логото, както и причините заради които се променя толкова сериозно.

Новите емблеми биха могли да са предназначени за бъдещите хибридни автомобили на марката Audi,

както и за напълно електрическите и дори автономно управлявани модели, чието особено обозначение би имало реален смисъл.

От компанията не е коментират засега по никакъв начин новата регистрация. Но трябва да се отбележи, че логата на марките и компании автопроизводители периодично се обновяват. Променят се обикновено шрифтът на надписите, контурите и дори цветовете. Сегашното лого на Audi е от 1985-а година, а в 2009-е беше изменен шрифтът на надписа Audi и доработен външния вид на кръговете.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви