Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) ще започне да функционира до няколко месеца.

Предвиждаме демоверсията на системата да бъде представена в началото на януари. Договорът с изпълнителя бе сключен на 17 юли 2018 г., срокът е 6 месеца. Правя мониторинг на дейността, ще бъдем безкомпромисни както по отношение на изпълнението, така и за спазването на сроковете. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с бранша, където бяха обобщени резултатите от летния сезон. Договорът за разработването на ЕСТИ беше подписан през юли, а срокът за реализация е 6 месеца. Целта й е да свърже в реално време информационните регистри на местата за настаняване с Министерството на туризма, НАП и МВР.

Въвеждаме и лицево разпознаване, чрез които бизнесът може да ползва елекронните услуги, които Министерството предоставя, съобщи министърът.

Чрез лицева идентификация потребителите ще могат да заявяват услуга, например молба за категоризация на място за настаняване.

Представителите на бранша ще могат да ползват както електронен подпис, така и лицево разпознаване за достъп до нашите регистрационни режими, посочи още министър Ангелкова. Предвижда се в кратки срокове да бъде представена демоверсия на тази услуга.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви