73 високопроходими автомобила получи днес бургаската полиция. От тях 53 са за областната дирекция, а 20 за жандармерията. Колите са част от осигурените 350 броя за цялата страна. Доставката е осигурена по споразумение за опазване на външната ни граница.

Те са оборудвани със система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, която сравнява и засича издирвани коли

Във всеки от автомобилите се намира и таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия.

Гости на тържествената церемония днес бяха областният управител Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов, зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, окръжният прокурор Георги Чинев.

Гледката към новите автомобили е респектираща за престъпниците и нарушителите на закона. Убеден съм, че полицаите ни, с много знание и опит, имат нужда от надграждане. Едно такова е именно днес. Пожелавам им да залавят по-бързо и по-ефективно всички нарушители. Специални адмирации на ръководството на МВР-Бургас, което има основна заслуга 20% от новите автомобили да са именно за Бургас“, каза областният управител.

Кметът Николов допълни, че с модерната престъпност могат да се справят само високите технологии. Такива именно притежавали новите автомобили. С тях Бургас щял да бъде още по-добро и сигурно място за живот

Нашата дирекция придоби много добри автомобили, с добре оборудване, които ще заменят стария на автопарк. Област Бургас е уникална с това, че има три граници – зелена, морска и въздушна. Освен битовата престъпност, ние сме поставени и пред други предизвикателства, като миграционните процеси. Сигурен съм, че нашите полицаи ще заработят още по-добре в служба на обществото„, каза директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Церемонията продължава с освещаване на превозните средства от страна на отец Севастиян, който лично благослови всяка една от колите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × one =