На заседанието си Постоянната комисия по туризъм одобри петима кандидати за Почетен гражданин на Бургас. След гласуване отпадна един от архитектите на съвременния облик на Бургас италианецът Рикардо Тоскани, който беше предложен за званието посмъртно. Вероятно името му щеше да бъде одобрено при други обстоятелства, свързани с правилата за определяне на почетни граждани. След последните промени в правилника обаче има ограничение от петима души, които годишно могат да бъдат удостоявани със званието. Това напомни председателят на ОбС Костантин Луков, който присъства на заседанието на комисията. Той уточни, че ще присъства на всички заседания на постоянни комисии, за да сондира мнения. Това, че комисията по туризъм отхвърли името на Рикардо Тоскани, не означава, че останалите 11 ще вземат същото решение.

В крайна сметка дори да бъдат допуснати шестте предложения, последната дума ще бъде казана на заседанието на ОбС в края на този месец.

Останалите предложения за почетни граждани са за певеца Мустафа Чаушев; един от създателите на СДС Стойчо Кьосев, който отдавна не живее в Бургас; архитектите Константин Коцев и Никола Станчев и бащата на туризма у нас Петър Дойчев, придобил популярност като Бат’ Петьо Балкантуриста.

снимка: BurgasNews

1 КОМЕНТАР

  1. Струва ми се,че нивото на компетентност на повечето, участващи в тези комисии, даващи глас за избор на най-достойните бургазлии за тази титла е доста ниско, че да могат имат право на глас.
    Разни партийни слуги, без високо IQ, не трябва да решават такива въпроси, както и други жизнено важни за Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви