8312 маратонки, текстилни изделия и аксесоари бяха унищожени днес под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни спортни марки.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през тази година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент №608/2013 и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на Митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

За деветте месеца на 2018 година при 170 случая на МП Капитан Андреево са задържани 210 165 артикула във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Не ми е ясно защо трябва да ги нарязват. Защо не ги подарят на нуждаещи се? мНОГО НИ БИВА ПО ПРАХОСВАНЕ И РАЗРУШАВАНЕ.

  2. Защото ако ги дадът на бедни, някой по горен ще отиде да ги изземе и да ги продаде или самите те ще ги продадът

  3. Наистина това е зверска простотия. Прави се навсякъде, не само в България. Разбирам да е менте алкохол, който може да застраши нечие здраве – нека да го унищожават. Ама дрехите, макар и ментета наистина могат да ги дарят на нуждаещи се.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви