Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю откриха учебната година по корейски език в ОУ „Коджакафалията“ – Бургас. Така Бургас става една вторият град в страната, където децата ще могат да изучава азиатския език. 36 деца от 5 и 6 клас вече са се записали по корейски като свободно избираем предмет.

Освен в ОУ „Коджакафалията“, корейски в Бургас ще се изучава и новото IT училище в к-с „Меден рудник“

Директорът на училището Михаил Ненов лично посрещна официалните гости, като талантливи деца изпълниха и музикални поздрави към тях. Негово Превъзходителство Джънг Джингю бе отличен и с официално отличие от страна на училището.

Искам да благодаря на Негово Превъзходителство Джънг Джингю, че откликна на поканата ни и помогна в намирането на учител по корейски език, който да владее перфектно и български. Вече знаем, че има много голям интерес от учениците и можем да започнем преговори и за втори преподавател по корейски език. Това показва, че бургаските деца са търсещи и искащи да изучават азиатски езици„, каза кметът Николов.

Той призова и други директори на бургаски училища да дадат своите заявки за класове, където да се изучава корейски

Истината е, че сътрудничеството между Корея и България се задълбочава с всяка изминала година. Благодарение на г-н Николов, който подсказа, че не би било лоша идея да се преподава корейски език в Бургас, ние приехме предложението сериозно и подпомогнахме организирането на часове„, сподели от своя страна Негово Превъзходителство Джънг Джингю.

Той допълни, че младите хора в Корея също проявяват интерес към изучаването на български език. В Сеул има университет по изучаване на чужди култури и езици и в именно в него има паралелка, в която студенти учат нашия език.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви