За изминалата година Ед Шийрън е спечелил по-малко от Starbucks и Amazon, реализирани в печалбa, но се оказва, че е платил повече данъци и от двете компаниите.

Данните, публикувани този уикенд, показват, че поп звездата е платил грубо 5.29 млн. британски лири данъци в сравнение с 4.5 млн. паунда, които са внесли Amazon и 3.3 млн. британски лири данъци, получени от глобалната верига за кафе Starbucks във Великобритания.

За справка Ед Шийрън реализира печалба от 27 млн. пауна, докато Starbucks направи 162 млн. британски лири, а Amazon донесе близо 2 милиарда паунда приходи, разкрива Inews

Както Starbucks, така и Amazon станаха обект на нападки, след като се изясни колко плащат за данъци и двете компании, въпреки огромните си печалби. И не са само те.

Във Великобритания Facebook плаща само 15.8 милиона британски лири данък, въпреки че има печалба от 1.3 млрд. паунда в Обединеното кралство

Ед Шийрън обаче не се интересува много от парите и в интервю за ОК! през миналата година той каза, че те не могат да го мотивират.

„Много от парите ми отиват в благотворителни организации или в детски болници близо до мястото, където живея. Имам достатъчно, за да се чувствам комфортно, а останалите използвам, за да помагам на хората“, разкрива изпълнителят.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви