Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев искат Община Бургас да стартира кампания за премахване на моторните превозни средства, които не са в движение, но заемат паркоместа.

Още преди 2008 година Община Бургас предприе мерки по отстраняването на автомобили, които не са в движение, но паркирани из града. Само за броени дни няколкостотин автомобили бяха премахнати.

От тогава служителите на Общината регулярно предприемат мерки срещу нарушителите. Екоинспекторите уведомяват чрез поставяне на стикери собствениците на автомобили, които не са в движение, регистрационните им номера са стари или не са преминали задължителен технически преглед. Ако все пак собствениците не предприемат мерки, то тогава автомобилите им се репатрират и шофьорите получават акт.

Живкова и Грудев отбелязват, че въпреки системната работа на администрацията, в Бургас все още се срещат автомобили, които не са в движение

Те допълнително утежнявали сложния процес с паркирането в ЦГЧ и комплексите на Бургас. Изоставените коли създавали и пречки за поддържане на чистотата из града.

В тази връзка двамата съветници смятат, че е нужна нова, мащабна кампания за проверка и премахване на автомобили, които не са в движение, но заемат паркоместа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви