Шампионът на България „Нефтохимик 2010” започна с победа в новия сезон на Шампионската лига. Носителите на Суперкупата победиха като гости първенецът на Босна и Херцеговина – „Младост” (Бръчко) с 3:1 (25:17, 25:20, 24: 26, 25:23) в първия кръг на европейския турнир.

Реваншът е след седмица на 16 октомври от 19:00 ч. в зала „Младост“ в Бургас.

„Доволни сме от успеха. Но вместо да победим съперника категорично с 3:0 гейма като гости, ние бихме 3:1 гейма. След 2:0 за нас имаше известно отпускане. Изпуснахме златен шанс да затворим третия гейм и да запишем тригеймов успех. Но в крайна сметка, важното е, че успяхме да вземем чиста победа. Смятам, че няма нещо, което би ни спряло да продължим във втория кръг на Шампионската лига,“ заяви мениджърът на отбора Огнян Томов.

Залата на домакините не е лицензирана за такъв европейски форум и едва около 350 зрители наблюдаваха двубоя в зала „Спортска дворана Пеки Пале“ в съседния на Бръчко град Пале.

„Нефтохимик 2010” не срещна трудности в първите два гейма и затвори частите с разлика. В третия гейм темпото падна, от което се възползваха домакините. В края на гейма бургазлии се опитаха да се върнат в играта и от изоставащи с 21:23, достигнаха до равенството 24:24. В решителните моменти домакините успяха да устоят на всички атаки и спечелиха гейма с 26:24.

В четвъртата част шампионът на България не позволи повече изненади. Спечели четвъртата част, а с това и взе крайната победа само с един загубен гейм.

Топ реализатори за победата на „Нефтохимик 2010” станаха Савели Поздняков и Дмитрий Яковлев с по 10 точки. Илия Петков и Георги Петров добавиха по 9 точки за успеха.
При успех в пресявките за Шампионска лига, „Нефтохимик 2010” ще играе с победителя от двубоя „Младост” /Загреб/ – „Войводина” /Нови Сад/ във втория предварителен кръг на турнира.

снимка: архив, BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви