Виктория Маринова

Северин Надеждов Красимиров е най-вероятният извършител на убийството на Виктория Маринова, съобщиха на специален брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов. Според Цацаров

престъплението не е планирано, а е спонтанно.

Целта е била сексуално посегателство и грабеж  и е извършено с изключителна жестокост. Цялата предишна нощ Северин е пиел алкохол и е изчаквал в храстите на крайбрежната алея подходяща жертва. Преди Виктория по алеята е бягала друга жена, но се е върнала преди да стигне до мястото, където е бил скрит младият мъж.

Северин

Той е ударил младата жена, счупвайки носа й. Завлякъл я е в храстите, където й е нонесъл още удари и я е изнасилил докато е била в безпомощно състояние. Извършвал е и други непристойни действия с нея, ограбил я е и я оставил

в изключително унизително положение.

Северин е тренирал бокс. Веднага след убийството е напуснал страната – в 14,02ч. в събота през Дунав мост. Отишъл е при майка си в Германия, като се е укривал в три различни провинции. Задържан е от немската полиция след европейска заповед за издирване. Сега първо ще даде показания пред немски съд, а след това ще бъде есктрадиран в България, обясни главният прокурор.

Отправено му е задочно обвинение в две престъпления –

за изнасилване, като за целта жертвата е била принудена и за умишлено убийство с особена жестокост.

За първото престъпление наказанието е от 10 до 20 години затвор, а за второто – 20 -25 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В дома на Северин са открити негови вещи с кръв от жертвата. Става въпрос са панталон и бельо. По жертвата има ДНК от извършителя. Той обаче все още не е направил самопризнания.

Министър Младен Маринов  разказа  за поредността на събитията. На 6.10 в 14,27ч. е  подаден сигнал за намерен труп. Три лица са забелязали петно от кръв и слушалки. Полицаите проследили следата и стигнали до женски труп  в храстите.  И до момента

не се изключва нито една версия, която е свързана както с личния живот, така и с професионалната дейност на жертвата.

Изготвен е списък на криминално проявени лица, които са разпитани. От месторпоизшестивето са иззети много доказателства, каза министърът.

Изведени са няколко основни насоки за работа и са задържани няколко лица с оглед проверка на алибито им. След това са освободени, тъй като не се установила съпричасност към престъплението. С помощта на психолози и благодарение на работата на криминологичната лаборатория се е стигнало до лице, което е било задържано от немскатат полиция по искане на нашата полиция. Лицето е  Северин Надеждов Красимиров. Роден 1997г. Живеел на близо до местопроизшествието. Регистриран е за кражба на цветни метали.  Следствените действия са установили наличие на ДНК материал – от жертвата и от извършителя.

Негов ДНК материал е открит върху трупа. Вещи на жертвата е имало в дома на извършителя.

Разпитвани са много свидетели, както и колеги на жертвата, каза Главният прокерор Сотир Цацаров. „На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност“, заяви той.

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към близките на Виктория Маринова и благодарности към полицията, поркуратурата и института по психология, както и на всички нещатни сътрудници и гражадни.  Той пътвърди, че ще бъдат отпуснати допълнителни средства за инстуитута по криминалистика.

„Вие, журналистите, сте не четвъртата, а първата власт. Никой не ви пречи да пишете по каквито искате теми, но трябва да сте наясно, че

изтичането на информация може да предизвика укриване на извършителя, на вещи и доказателства“,

каза Бойко Борисов.

Той заяви, че е огорчен, че през тези три дни много българи са очерняли държавата си по най-грозен начин в Европа. „Разни сини и червени политици очерняха България в Брюксел“, каза той. „Ще имаме сериазен разговор в Брюксел с ЕНП когато отида там. Разсипаха ни в Туитър. Много неща бих казал, но ще мина добрия тон. Отнасяме се сериозно към всеки сигнал. С нищо не сме  заслужили като държава да ни хулят по този начин. Надявам се в бъдеще да не се получават такива провокации“, допълни  премиерът.

Събраните до този момент доказателства показват, че

няма предварителен мотив за извършването на престъплението,

каза Сотир Цацаров.  „Самото сексуално посегателство показва инцидент, показва и характерови отгклонения. Спонтанно забелязване , нападение, нанасяне на удар, завличане в храситте, сексуално посегателство и други извратени действия и онансяне на още удари. Лицето е тренирало бокс. Две тежки черепно-мозъчни травми са причинили смъртта. Преди това Северин е употребил голямо количество алкохол“, отбеляза главният прокурор. Има свидетелски показания за пребиваването му на алеята, но няма преки очевидци. Иззети са още доказателства от местопроизшествието, които в момента се изследват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 + 20 =