Училищната библиотека в ахтополското ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ вече разполага с нови издания на изучаваните според програмата на МОН заглавия. В рамките на своя приемен ден народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева се срещна с директора Албена Касабова.

Ахтопол бе втората спирка от най-новата инициатива на бургаските депутати „Големи автори за малки библиотеки“.

Целта й е да обогати и обнови книжните училищни библиотеки в по-малките и отдалечени населени места.

„Четенето на книжни издания винаги ще е на мода и ще намира място в живота на подрастващите, вярвам в това. Надявам се инициативата ни да стимулира децата да прекрачат прага на училищните библиотеки и там да открият един друг свят. Това е отворена инициатива, всеки, които желае да се включи в нея, може да се свърже с нас“, сподели Саватева.

Учениците в Ахтопол ще могат да разлистят красивите илюстровани издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки.

Сред популярните заглавия за пети, шести и седми клас са още разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков, забавната „Моето семейство и други животни“ на Дж.Даръл и други. Директорът Албена Касабова от своя страна изненада бургаския депутат със своята стихосбирка „Аз и ти“.

Инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ вече има и своя фейсбук страница, където може да бъде открита актуална информация. Организаторите се надяват и на активност от страна на гражданите, които искат да дарят книги или да помогнат за намиране на конкретни заглавия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви