Вицепремиерът Валери Симеонов предлага Министерството на външните работи – МВнР да вземе отношение за такова „унизително определение за България“ по повод изказването на руския президент Владимир Путин.

Симеонов иска да изчака края на ремонтите в София и тогава да се коментира, „струва ми се прибързано да се правят оценки“, обясни той пред БНТ

Вицепремиерът не е доволен от твърдението на Путин, че „България е слаба и затова е отхвърлила „Южен поток“. Решението на България за спиране на „Южен поток“ е заради опасността да се нарушат правила на ЕС и държавата да претърпи сериозни финансови санкции.

Да се инвестира в тръбопровод и да се чакат такси след 20 или 220 години, е глупаво, има и сериозни икономически основания да се отхвърли този проект, обясни Симеонов.

Според него, не е добре да се прибързва с избор на главен секретар на МВР, като въпросът ще бъде поставен и на коалиционния съвет в Министерския съвет

Във връзка с избора на Светлозар Лазаров за поста, Симеонов обясни, „че този човек все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец, тъй като стана ясно, че цялата операция е по негово разпореждане. Там имаше убит командос. Не знам до къде стигнаха делата и не мисля, че това е подходящият избор“.

В „Обединени патриоти“ са се подписали за сегашната ситуация, не за бъдещи коалиции, коментира вицепремиерът и допълни, че не вижда проблем в това, една от партиите да участва на следващи избори с друго обединение.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви