Популярните от телевизионния екран и театралната сцена актьори Любомир Нейков, Димитър Рачков и Юлиан Вергов замениха обичайните си комедийни роли и се превъплътиха в нови драматични образи за снимките на филма „Христо“.

Филмът разказва историята на едно бездомно момче,

готово на всичко, за да има нормален живот. Успява да си намери работа и дом под наем, но въпреки че се труди усилено, един ден е уволнен и е принуден отново да заживее на улицата. В главната роля е младият талант Димитър Николов, който спечели „Златна роза“ за това свое превъплъщение. В лентата вземат участие още Димитър Крумов, Стефан Мавродиев, Ирина Андреева и Павел Попандов.

Копродукцията „Христо“ е носител на десетки награди от български и международни фестивали,

сред които шест номинации и три награди на Българската филмова академия в категориите „Най-добър дебют“, „Най-добра главна мъжка роля“ и „Най-добра поддържаща мъжка роля“. Филмът е отличен и с награда на критиката на международния фестивал „Warsaw International Film Festival“ , с голямата награда за най-добър дебют на LET`S CEE (Vienna Film Festival) и с наградата „High Coast“ 2017 в Швеция в категориите „Гран при“ и „Най-добър пълнометражен филм“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви