Екип на NOVA тръгнал по следите на престъпна група, занимаваща се с бизнес с плът и кражби в Испания. Сред жертвите има и омичета от Бургас. Схемата работи най-малко от година в поне три държави на два континента. Репортерът Владислава Тричкова показва фрапиращи истории в „Темата на NOVA“. Престъпната група е съставена изцяло от българи, а част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки. Властите в Испания твърдят, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните – за 30 000 евро.

След продължило една година разследване през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни.

Общото между децата е, че живеят в Испания легално – напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите обаче не е посочено име на придружител.

Жертвите са от различни градове в България – Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Шефът на групата, уличена в трафик на жени за проституция и кражби, е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са „окупирани“, тоест те влизат там, а имотите са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг.
Момичетата плащат дори наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват – докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв процент от „заработеното” остава за българките.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven − ten =