Призовото трето място в Националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2018”, приключил преди дни в Габрово спечели младши автоконтрольор в моторизирано звено Сигма” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас – Константин Вангелов. Същият се окичи с грамота и купа за майсторско управление на автомобил и грамота и купа в генералното индивидуално класиране.

Това е първата титла за крайморската дирекция след близо осемгодишна пауза, в която състезателите от ОДМВР – Бургас са класирани в челна десeтка,

но жестоката конкуренция ги е измествала от призовите места. С постижението си младши автоконтрольор Константин Вангелов защити честта на пътните полицаи от Бургаски регион, като си постави за цел догодина да достигне и по-напред в класирането. Зад наградите обаче стои усилен труд и множество тренировки, за които бургазлията се е подготвял извънредно, между натоварените летни месеци.

Ръководител на бургаския отбор бе главен инспектор Димитър Дачев – началник сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, под чието вещо ръководство на добра позиция се класира и вторият бургаски състезател – младши автоконтрольор Любомир Дянков.

В състезанието се включиха над 60 състезатели, четири от които жени, от всички областни звена на „Пътна полиция”. Те мериха сили в различни дисциплини, сред които : теоретичен изпит по професионална подготовка, теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ, стрелба с късо огнестрелно оръжие, майсторско управление на автомобил и мотоциклет и практически изпит по оказване на долекарска помощ.

На първо място се класираха двама участници от ОДМВР – Перник и ОДМВР – Смолян, които създадоха прецедент в история на Националното състезание. На втория позиция бе класиран втория състезател от ОДМВР – Смолян, а на трето – бургаския представител – младши автоконтрольор Константин Вангелов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви