В рамките на последното денонощие количеството валежи на територията на Поморие достигна до 142 л/ кв.м. Интензивният дъжд, паднал за изключително кратко време, доведе до натрупване на вода по улиците в най-ниските части на града.

Това от своя страна създаде затруднения в движението по пътните платна и наводнения на приземни етажи в засегнатите улици

За справяне с последствията от сложната метеорологична обстановка кметът Иван Алексиев сформира екипи, които и днес да работят по сигнали на граждани, оказвайки им съдействие за отводняване на домовете им.

„Всички системи за изпомпване на водата бяха в изправност и работиха по време на пороя и след това. Екипите на РСПБЗН се отзоваваха на сигнали от граждани до късно снощи, но и днес имаме готовност да помагаме на хората, пострадали от пороя. Нека не се колебаят да се обърнат към нас за съдействие”, каза кметът Алексиев.

Той благодари на колегите си от община Камено и град Българово за приятелски протегнатата ръка и предоставените две допълнителни помпи в услуга на Община Поморие

От Поморие и Сарафово са постъпили общо около 170 сигнала. Екипи на пожарната до късно са извършвали отводнителни дейности. Има една евакуирана възрастна жена. Сигнали за други бедстващи не е имало. Не се е стигнало до спиране на електричеството. Обстановката вече е спокойна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen − six =