Талантливият кикбоксьор на бургаския СК „Интер” Живко Гюров извоюва бронзов медал от световно първенство в Италия. 17-годишният ни юношески състезател се окичи с отличието в най-тежкия стил лоу кик в категория до 51 кг.

Бронзът е най-малкото, което е заслужавал да получи нашият боец. В първия и най-важен мач Живко елиминира състезател от Турция, постигайки безапелационна победа.
В полуфинала националът ни е играл срещу с две години по-голям руснак, който е превъзхождал нашето момче единствено в ръстово отношение. Мачът е бил равностоен, но съперникът е използвал непозволена игра с удари в коляното. За съжаление изходът от двубоя е бил предрешен от съдиите, които дават победата на руския състезател и лишават българският ни боец от заслужен финал, разказа личният треньор на нашия национал Васил Вълков.

За Живко Гюров това е едва трети мач на международния ринг. Въпреки некоректността на руснака по време на полуфинала, кикбоксьорът ни показа висок боен дух и огромен потенциал и талант.

„В кикбокса „Интер” е единственият бургаски клуб с най-много световни и европейски купи и медали при юноши младша и старша възраст. Доволен съм от Живко, игра с техника. От него са доволни и националните селекционери. Това е опитът, който трупа. Това е пътят към успеха – участия в повече състезания,” сподели треньорът Васил Вълков.

Живко Гюров е носител на вицешампионска световна титла в стил кик лайт от Дъблин 2016 и европейски бронзов медалист от миналата година на лоу кик контакт в Македония. Притежател е на две световни купи и републикански шампион във всички стилове /без К1/. Възпитаникът на треньора Васил Вълков беше единственият представител от Бургас на форума. В световното са участвали 2500 състезатели /ва ринг и татами/ от 64 държави, на възраст от 10 до 18 г.

Бронзови отличия за България донесоха още Георги Атанасов, Никола Папазов, Виктор Иванов и Христо Калайджиев. Българските кикбоксьори спечелиха на татами стиловете 6 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала, а при ринг стиловете съответно 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови отличия.

След световното първенство Живко Гюров го очаква много важно състезание в Габрово, където ще играе на татами в стил лайт кик контакт. След края на месец октомври излиза на ринг на лоу кик. Състезанията са от държавния календар.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви