През новия сезон компания на „акулите” в Източната „А” баскетболна група ще правят „ИУ Варна”, „Чавдар” /Троян/ и „Шумен

Участието на баскетболния „Черноморец” в „Черноморски игри 2018” завърши без победа. „Акулите” инкасираха инфарктна загуба в първия мач от „Черно море Тича” със 72:73 (16:17, 14:17, 15:20, 27:19) и отстъпиха пред „Икономически университет” с 63:74.

В неофициалния си дебют начело на мъжкия представителен тим, старши треньорът Йордан Колев изпробва в игрови условия състава, с който бургазлии ще участват в първенството на „А” баскетболна група

Капитан на тима е опитният Димитър Найденов, който след малко повече от месец ще навърши 38 години. Всички останали в отбора са между 16 и 22 години, като средната възраст на тима, в който са включени общо 24-ма състезатели, е 20 г. и 5 месеца.

Бургазлиите в отбора са седем. От школата на „Черноморец” това са: Кристиян Минчев /17 г./, Стоян Милчев /19 г./, Валентин Шошолов /19 г./ и Марио Начев /16 г./. 17-годишните Николай Георгиев и Мартин Чоков /играл последно в ЦСКА/ са възпитаници на БК „Делфин”. И, разбира се, Димитър Найденов.

От ЦСКА наставникът Йордан Колев доведе Анди Франсис /19 г./, Ангел Димитров /19 г./,  Робърт Георгиев /20 г./, Симеон Русенов /19 г./ и Георги Кендеров /19 г./

Другите попълнения са 22-годишните Паулин Жардим /Академик Пловдив/ и украинецът Виталий Телчоров /Ямбол/. Заедно с Робърт Георгиев, двамата са сред топ реализаторите на „Черноморец” по време на турнира във Варна.

През новия сезон компания на „акулите” в Източната „А” баскетболна група ще правят „ИУ Варна”, „Чавдар” /Троян/ и „Шумен”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × two =