След като около централата на БСП се появиха листовки с призиви за оставката на червената шефка Корнелия Нинова в събота преди националния съвет на партията, бившият лидер на левицата Михаил Миков се оплака от еднолично управлението на политическата сила.

„Има вътрешни напрежения в БСП, свързани с едноличния начин на ръководене на партията“, коментира той пред bTV.

По думите му в партията има членове, които смятат, че националният ѝ съвет е ненужен

„Това е едно дълбоко неразбиране на демократичното функциониране на една партия. Един Бриго Аспарухов вземете – той едва ли не се сърди защо се изказват членовете на националния съвет“, коментира Миков.

Той е категоричен, че има еднолично управление в партията от страна на Корнелия Нинова.

„Не бива да се взимат така решенията в БСП“, допълни още Миков

Той уточни, че идеята за нов вот на недоверие на тема здравеопазване била негова, тъй като чувствителността на българските граждани е особено силна по тази тема.

„Кирил Ананиев предлага все повече и повече пари да влизат в система, в която се вижда, че отиват в частните лечебни заведения. Сега българина плаща здравната си вноска и доплаща, а в идеите на Ананиев се иска да се регламентира това плащане“, допълни още Миков.

Според него здравният министър не може да осигури контрол и продължава принципът – все повече пари, все повече изтичане на парите за здраве.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви