Позиция на Българското министерство на външните работи – МВнР за референдума в Македония е, че вярва в демокрацията и че тя има корени в обществото в Република Македония.

Референдумът е най-висша демократична практика – с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха

„Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност. Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат“, съобщава МВнР.

„Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми. Залогът е голям – бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани. Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО“, коментира в своята позиция българското външно министерство

„Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона. Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО“, допълват от МВнР.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 2 =