Първият етап на първенството ще приключи на 2 декември

Мъжкият представителен отбор на „Черноморец” ще стартира в новия състезателен сезон в „А” източна група с гостуване на „Чавдар” /Троян/. Това стана ясно след изтегления днес жребий.

Двубоят е на 14 октомври, неделя, когато ще се изиграят и останалите три срещи от първия кръг.

Другите двойки са: „Атлетик” – „Рилски спортист 2”, „Академик 2” /София/ – „Шампион 2006”, „Шумен” – „Икономически университет Варна”. Отборът на „Видабаскет” почива

Както е известно през сезон 2018/2019 във втория ешелон ще играят девет отбора, разделени в Западна и Източна групи. В първата са „Атлетик”, вторите тимове на „Риски спортист” и „Академик”, „Шампион 2006” и „Видабаскет”. В Източната група са само четири отбора – „Черноморец”, „Чавдар”, „Шумен” и „ИУ Варна”.

Първият етап на първенството ще приключи на 2 декември. Заелите трето и четвърто място ще играят бараж на разменено гостуване. След това победителите от двете двойки ще имат още един бараж на неутрален терен за оформянето на първа петица и втора четворка.

За втора поредна година от световната централа въведоха промени в официалния баскетболен правилник

Поредните поправки влязоха в сила от днес, 1 октомври. Промените на ФИБА са част от кампанията за развитие на баскетболната игра. Поправките засягат играта, екипировката и наказанията на състезатели и треньори.

Напр., цветът на лявата и на дясната маратонка трябва да съвпада; удрянето на топката в таблото вече не се счита за дрибъл; официално предупреждение към състезателя и целия отбор се сита ако: защитник движи която и да е част от тялото си над граничната линия за да пречи на вкарването на топката в игра или е по близо от 1 м до вкарващия топката състезател, когато мястото за вкарване в игра има по малко от 2 м дистанция и т.н.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви