Елена Иванова се оттегли от поста на Председател на УС на Съюза на собствениците – Слънчев бряг. Това стана на редовно годишно отчетно-изборно общо събрание. На него бе отчетена дейността на УС и КС на сдружението за изтеклия период от година и половина.

След обсъждането и приемането на отчетите, Елена Иванова заяви пред общото събрание своето решение да се оттегли от поста на Председател на УС, който тя заемаше през три последователни 5-годишни мандата – от 2002 г. до настоящия момент.

В емоционално слово пред присъстващите тя изказа лична благодарност към всички членове на сдружението за доверието, подкрепата и активната съвместна работа през годините, като подчерта, че това доверие е най-големият капитал и гаранция за авторитета и значимостта на професионалните институции в защита на туристическия отрасъл. Огромна благодарност бе изказана и на всички местни, областни и държавни институции, на партньрите от туристическия бранш и медиите за активността и отличното партньорство.

Своето решение да се оттегли от председателския пост на сдружението, Елена Иванова аргументира с думите, че трябва да се даде път на нови хора, с нови идеи, които да продължат каузата за утвърждаване на визията на отрасъла. Тя заяви още, че оттеглянето й от поста Председател на УС в никакъв случай не означава, че ще спре да работи за туризма, но просто

счита, че това ще даде път на нови конструктивни идеи.

Иванова е собственик е на хотелите „Империал” и „Амфора” в Слънчев бряг.

Преди пет години името на Иванова бе спрягано за шеф на ресорната държавна комисия по туризъм, но до назначението не се стигна.

Общото събрание на Съюза на собствениците – Слънчев бряг избра нов състав на Управителния и Контролния съвет, като в тях влизат представители на „Тера тур сервиз“ ЕООД, „Булимпекс“ АД, „Гранд хотел Съни бийч“, „Ел Би Джей“ АД, „Бултаб 2002″ ЕООД, „Самоков турист“ ЕООД и др.

За Председател на Управителния съвет на сдружението бе избран Пламен Копчев – собственик и управител на „Меридиан турс“ ООД.

Освен това той е почетен консул на Република Косово в Несебър, бил е и президент на ОФК „Несебър”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви