Бургаският отбор по подводен риболов „Черноморец“ оглави отборното класиране и зае почетното първо място по време на 50-то юбилейно издание на Държавното първенство, което се проведе този месец в Приморско.

В него взеха участие 65 състезатели от 16 отбора от цялата страна

– Бургас, Варна, Несебър, Шабла, Приморско, София. В отборната надпревара бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев, Валентин Люцканов събра най-големия сбор точки – общо 543,94. Втори е отбора на „Ватус Про“ Варна с 325,51 т., а трети е тима на „Портус Кария“ Шабла с 205,15 точки.

Индивидуално републикански шампион е Пламен Арабаджиев, отново от „Черноморец“ – Бургас, втори е съотборникът му Валентин Люцканов, а трети е Любен Ловчев от варненския „Ватус Про“.

Състезанието трябваше да се проведе в три състезателни дни, но поради лоши метеорологични условия (бурно море) бе съкратено в два дни, в които беше проведена и отборната, и индивидуалната надпревари.

Това беше и последната изява на родните харпунисти за състезателния сезон, след която се оформи и годишната ранглиста, в която абсолютен шампион за девета поредна година отново е Валентин Люцканов от „Черноморец“ – Бургас. Освен тази титла през настоящата състезателна година той получи и престижното отличие на Купа България за четвърти път.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви