общински съвет

Нова група беше създадена във Фейсбук. Тя е предназначена за коментари за работата на общинския съвет и се нарича „Бургаски парламент„. Още в първите часове на съществуването си групата набра близо 400 членове. В нея всеки може да коментира изявите на съветниците, да им задава въпроси и да прави предложения.

В групата ще се публикуват и статии от бургаски медии за решенията на общинския съвет и за дебатите по време на сесии.

Тя не е свързана с нито една политическа сила и има за цел единствено да освети дейността на местния парламент. По този начин бургазлии ще имат пряк достъп до тези, които са избрали да ги управляват и да взимат важни за града ни решения.

Следващата година предстоят избори за местна власт.

Вероятно над 300 души ще се борят за нашите гласове, за да седнат в тази зала и да решават бъдещето на Бургас за следващите 4 години. Групата няма за цел да популяризира нечии политически лозунги.  Идеята е да дадем своя принос като граждани, за да стане Бургас наистина едно по-хубаво място за живеене. Да кажем на управниците какво ни харесва и какво не и какво може да се направи, за да се решават проблемите. Да ги накараме да ни чуят. И да застанат с лице към нас. Не случайно логото на групата е:

Ти избираш, те решават.

Препоръчително е да се пише на кирилица, казват администраторите. Всички постове, съдържащи език на омразата или нецензурнни думи и обидни квалификации, ще бъдат изтривани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви