Първият Horch
На снимката е създателят на марката Август Хорх, управляващ първия си автомобил

Audi навярно ще възкреси марката Horch в близко бъдеще, като това име ще получат суперлуксозни версии на седана A8. Те ще станат конкуренти на Mercedes-Maybach S-Class.

Audi A8 Horch ще бъде построено на базата на удължения A8 L. Седаните ще имат супер оборудване, джанти с уникален дизайн и лога Horch на задните колонки на покрива. Силовият агрегат ще е на базата на туин-турбо двигателя V8 или агрегата W12 с ходов обем 6,0 литра от Bentley Continental GT.

Новият модел може да се появи на пазара до две-три години,

когато бъде обновено актуалното поколение А8. Засега ръководството на Audi не планира отделянето на луксозните седани в отделна марка, базирайки се на опита на Mercedes-Benz с Maybach, който доказа че бройките на продажбите се оказват далеч по-малко от планираните.

Марката Horch през 30-е години на миналия век

е заедно с Audi в състава на концерна Auto Union и прави автомобили премиум-клас. През март 1940-а производството е преминало на военна основа, правейки автомобили за вермахта. След края на войната е образувана нова компания Auto Union GmbH, която е купена през 1964-а от Volkswagenwerk AG. До средата на 80-е години на миналия век правата върху марката Horch са принадлежали на Daimler-Benz.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six + sixteen =