Зелената зона в Бургас е сезонна
Зелената зона в Бургас е сезонна

Зелената зона в Бургас се разшири още. Това стана с решение на Общински съвет-Бургас с 37 гласа „за“, 5 „против“ и 0 „въздържали се“. Разширяването обхваща участъкът между булевард „Демокрация“, ул. „Константин Величков“ и „24 Черноморски пехотен полк“ и влиза в сила от 01.05.2019 година.

Очаквано опозицията в ОбС скочи на докладната, като най-деен бе Живко Табаков от ДБГ, който изрази абсолютното си несъгласие с предложението

Днес още веднъж се вижда безсилието на общинските съветници, които не са членове на ПП ГЕРБ и Реформаторите. Явно гласовете на над 13 000 бургазлии, които събрахме с подписката не значат нищо. Очаквах нов подход от администрацията, както и да се вземе под внимание желанието на хората, които живеят в „Лазур“. Сега наистина пречим и на работещите в Морската градина. Със сигурност финансовите показатели на бизнеса в този район са спаднали. Има редица неудобства, които сега туристите трябва да изпитат, за да стигнат до Морската градина„, каза той.

От ПП ГЕРБ очаквано защитиха докладната. Шефът на бургаското пристанище Диян Димов сподели, че с въвеждането на Зелената зона вече имало ред в паркирането.

Дебатите за Синята зона отдавна приключиха, а със Зелената зона виждам само положителен ефект. Има изключителен ред и възможност за паркиране. С увеличаването на зоната за платено паркиране ние изпълняваме желанието на живущите в „Лазур““, каза той.

Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт“ в Бургас, сподели от своя страна, че с вътрешни размествания вече имало контрол в паркирането край Морската градина

Община Бургас е осигурила достатъчно начина за предвижване на работещите в Морската градина – градски транспорт, велоалеи, както и голям паркинг на ул. „Гурко“. Получихме много позитивни отзиви от семейства с деца, които споделиха, че са съгласи да пуснат СМС за 1-2 лева, но да паркират възможно най-близко до Приморски парк„, заяви още той.

Според администрацията след въвеждането на Зелена зона с подзони 1 и 2 е установен траен ред и възможност за безпроблемно паркиране. Работният процес, след въвеждането й показал ефективността й. Овладени били процесите по нерегламентирано паркиране, гражданите, живущи в зоната намират места за паркиране на автомобилите си.

В районите, където е въведена такава организация, създадените правила и оформянето на паркоместа довело до регулиране на процеса по паркиране.

В същото време потокът от автомобили се насочил, към райони без въведена платена зона за паркиране, поради което в ОП „Транспорт“ постъпиха множество заявления от граждани, изразяващи желание зоната да се разшири и да обхване по-голяма част от територията, граничеща с Приморски парк.

Исканията на гражданите, съответно очакванията от въвеждане на съответната нормативна уредба били да се регулира неправилното паркиране, което до голяма степен ограничавало и затруднявало движението в района и особено по улиците в междублоковите пространства.

Поради изложеното се налагало Зелената зона да разшири териториалния си обхват

Ето къде се въвежда новата зона за платено паркиране:

бул. „Демокрация“ от ул. „Адам Мицкевич“ до ул. „Константин Величков“ – 32 бр. места, 1 бр. място за автомобили на хора с увреждания.
Ул. „Георги Баев“ – 58 бр. места, 2 бр. места за  автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Абоба“  – 17 бр. места, 1  бр. място за  автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Велико Търново“  – 83 бр.места, 4 бр. места за автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Васил Петлешков“ – 70 бр. места, 6 бр. места за автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Иван Богоров“ – 20 бр. места;
Ул. „Юрий Венелин“ – 29 бр. места, 1 бр. място за автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Поп Грую“ – 23 бр. места, 2 бр. места за автомобили на хора с увреждания;
Ул. „Константин Величков“ – 10 бр. места;
Тупик м/у ул. „Юрий Венелин“ и ул.  „Васил Петлешков“ – 5 бр. места;
Паркинг №1 – 37 бр. места, 2 места за автомобили на хора с увреждания;
Паркинг №2 – 17 бр. места;
Паркинг №3 – 30 бр. места;
Паркинг №4 – 40 бр. места, 2 места за автомобили на хора с увреждания;
Паркинг №5 – 16 бр. места;
Паркинг №6 – 18 бр. места, 2 места за автомобили на хора с увреждания;
Паркинг №7 – 41 бр. места, 2 места за автомобили на хора с увреждания;
Паркинг №8 – 29 бр. места;

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − six =