В момента улицата е в изключително лошо състояние

Цялостна реконструкция и обособяване на кътове за занаятчийска дейност предвижда Община Бургас за пешеходната улица „Алеко Константинов“. Това става ясно от отговор на кмета Димитър Николов до общинския съветник Георги Дракалиев, който направи питане относно бъдещата визия за улицата.

В момента тя е в изключително лошо състояние

От документа става ясно, че след продължително обследване на всички възможности за стимулиране на занаятчийството ще се ситуират и проектират, в синхрон с общото архитектурно решение, преместваеми обекти за занаятчийска дейност.

Целта е да се запази духа на традицията и да се предложат на гражданите и туристите съвременни услуги и условия за отдих по пешеходния маршрут.

Към настоящия момент е изготвено техническо задание и е сключен договор за проектиране. Изготвеният проект ще бъде представен на обществено обсъждане

В питането си Георги Дракалиев поставя въпроса и за собствениците на търговски обекти, които в момента работят на територията на пространството.  Става ясно още, че съществуващите временни обекти ще подлежат на премахване преди реализацията на строителните дейности.

Техните ползватели ще бъдат своевременно уведомени при стриктно спазване на изискванията на Закона за устройство на територията.

Времето за изпълнението на реконструкцията ще бъде съобразено с дейностите по подмяната на ВиК мрежите и съоръженията, с цел максимално съкращаване на сроковете за изпълнение.

Реализацията по дейностите по обект „Благоустрояване на улица „Алеко Константинов“ ще бъде заложена за изпълнение в капиталовата програма на Община Бургас за 2019 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × one =