Николай Тодоров ще продължи да изпълнява длъжността изпълнителен директор до излъчване на нов. Това бе решено по време на заседанието на Съвета на директорите на Нефтохимик. Оставката на Тодоров бе приета, но след като останалите членове на Съвета на директорите отказаха да заемат поста изпълнителен директор. Според закона, тази функция продължава да се изпълнява от Николай Тодоров докато не бъде избран нов.

По втората точка от дневния ред оставката на треньорския щаб бе отхвърлена единодушно

В контра отговор на нападките, отправени към ръководството на футболния клуб, родители на деца, родени 2006 г., поискаха оставката на председателя на фенклуба Николай Стоянов.

Часове преди заседанието пък футболистите и служителите на Нефтохимик подготвиха декларация, която представиха на Съвета. В нея те изразиха подкрепата си към Николай Тодоров и цялото ръководство и заявиха, че ако бъдат приети оставки на предстоящото заседание, те също ще преустановят работата си.

Припомняме, че в знак на подкрепа към ръководството, групова оставка депозира и треньорският щаб на отбора, в лицето на старши треньора Диян Петков и помощниците му Николай Кръстев, Станимир Димитров и Евгени Русев.

„Заставаме зад изпълнителния директор и не приемаме внушенията, които се правят относно дейността на клуба. Kато хора, които са реално ангажирани с Нефтохимик, считаме за безотговорни призивите за оставки, които биха довели единствено до по-несигурно бъдеще за Нефтохимик или абсолютна липса на такова.

Освен нас – служителите, които сме отдали ежедневието си на Нефтохимик, с клуба са свързани стотици семейства, чиито деца намират тук възможност да се развиват в любимия си спорт. Всички ние сме изградили и поддържаме днешния Нефтохимик, а той притежава най-многочислената и продуктивна школа в бургаска област и най-силния /до момента/ представителен отбор в групата на Югоизточната Трета лига за Сезон 2018/2019,” казват те в декларацията си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви