Окръжен съд – Бургас наложи 8 години лишаване от свобода на Иван Иванов, който бе признат за виновен за убийството на 11-годишната Никол Йончева. Освен това съдът реши и близките на убитото момиче да получат кръвнина в размер на 150 000 лева.

Стефан Стойков поясни, че решението е взето пълното единодушие на съдебния състав

Единственото, за което Иван не бе признат за виновен бе, че убийството е извършеното по особено мъчителен начин. Магистратът също така поясни, че не приема тезата на защита за умствена изостаналост на момчето.

Извън съдебната зала близките на убитата Никол споделиха, че дори доживотна присъдата на Иван няма да е достатъчна. От друга страна родителите на 16-годишното момче продължиха с тезата си, че виновен за убийството не е детето им, а друг извършител.

Присъдата на Окръжен съд може да се обжалва в рамките на 15 дни в Апелативен съд

Припомняме, че пред разследващите Иван е казал, че поводът да отидат в бл.108 в Меден рудник е наистина, за да пушат наргиле. Такава е била уговорката. Но полицаите смятат, че причината е  сексуална нагласа към Никол. Горе, на тавана на този вход, са намерени употребявани по-рано презервативи и вероятно  е било някакво сборище. Той е искал  да отидат там, смятайки, евентуално, да се стигне до секс. Предполага се, че тя го е отхвърлила в асансьора и се подиграла с него, което е провокирало агресията му.

Иван е арестуван с кървави дрехи. Посочил е къде е изхвърлил ножа и телефона на Никол, каза прокурорът Георги Ханджиев

Откакто е арестуван, Иван не говори. Единственото, което каза  няколко пъти е, че не той е отговорен за жестокото дело.  „Не съм виновен, убиецът на Никол е по-голямо момче с маска. Аз го видях, но той ме заплаши, че ще убие семейството ми”. Тези думи Иван е казал на майка си. Тя и баща му са категорични, че обвинението срещу сина им е скалъпено.

Според майката на Иван на фаталния 20 август той не е прекрачвал прага на бл. 108, а през цялото време си е играл пред вкъщи, като децата разказвали, че въпросното момче с маска се е приближило към неговия блок – 96. Близки до семейството на Иван твърдят, че той не може да убие и муха, защото е кротък и… дори слабоумен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви