Съдията посочи, че в обясненията си Иван споделил, че му е била отказана интимност от Никол, той се е ядосал и решил да я накаже и уплаши

Тъжно и страшно е, че в България деца убиват деца. Това е една тенденция, която обществото ни трябва да преодолее. Това каза пред медиите съдия Стефан Стойков, минути след като Окръжен съд-Бургас наложи 8-годишна присъда на Иван Иванов за убийство на 11-годишната Никол Йончева.

Съдията изрази опасенията и възмущението си, че през последните години зачестили криминалните случаи с деца

Според него това се дължало на една изкривената представа как да се възпитават младите у нас.

Не може непрекъснато да ги облъчваме с агресивни филми, електронни игри и други. Отношението на обществото към подрастващите е ненормално. Децата ни живеят в среда на агресия, бият се в училища и дискотеки, дори момичета с момичета„, каза още Стойков.

Съдията посочи, че в обясненията си Иван споделил, че му е била отказана интимност от Никол, той се е ядосал и решил да я накаже и уплаши. Според него при Иван я няма ценностната база, свързана с живота на другите хора.

Той нямал нужната спирачка, реагирал лесно и агресивно.

Съдиите бяха категорични в присъдата си и я взеха с единодушие. Тезата за невменяемост е на защита, но вещите лица показаха, че той борави добре с електронната техника, а това, че получава двойки в училище не говори за умствена изостаналост. Той има IQ 82, което е гранична фаза за нормален човек„, поясни още съдия Стойков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви