Целта на тези срещи е децата да се запознаят с инициативата и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа

Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството – „Кой стои срещу мен в мрежата“ продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана 5-класниците и 6-класниците в седем бургаски учебни заведения – ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Антон Страшимиров“.

На 20 септември учениците от училищата ОУ „Св. Климент Охридски“ в 12:30 часа и ОУ „Георги Бенковски“ в 14.00 часа ще разберат, че ползването на интернет може да бъде не само приятно и полезно, но и опасно.

На 21 септември от 13:00 часа кампанията ще влезе и в ОУ „Пейо Яворов“

Целта на тези срещи е децата да се запознаят с инициативата и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят.

Лектор този път ще бъде специалистът по киберсигурност и бивш служител на ГДБОП Любомир Тулев

Той ще информира учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и различни фишинг и други измами, използвани често във виртуалното пространство.

На 21 септември в спортна зала „Бойчо Брънзов“ в 14.30 часа ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено отново от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети, социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Кампанията „Кой стои срещу мен в мрежата“ се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ в ГД „БОП“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − sixteen =