Бургаското златно момиче Стефани с лична драма, сполетяла я преди световното

Бойка, майката на бургаската гимнастичка, е получила инсулт седмици преди националката да спечели златото заедно с момичетата от ансамбъла

0
244

Най-малката грация от „златните момичета” на България – Стефани Кирякова, сподели каква лична драма е изживяла по пътя към отличията от Мондиала. Бургаското момиче, което се превърна и в златна резерва за националния ансамбъл, спечели златния медал със съотборничките си на финала на пет обръча и бронзов в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в София. Тя обаче е участвала на шампионата с мисълта за майка си Бойка, която няколко седмици преди началото на форума е получила инсулт.

Вследствие на това жената е загубила говора си и подвижността на дясната си ръка

Именно заради нея Стефани е решила все пак да участва на световното и да изпълни мечтата и на своята майка.

„Обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка“, пише в профила си талантливата гимнастичка. „Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! Посвещавам златния си медал на теб, мамо. Ти си най-силната жена, която познавам”.

Ето цялото писмо на Стефани до мама

Скъпа мамо, исках да дойда при теб в този труден момент, толкова много исках да се върна в Бургас. Исках да бъда в болницата при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше как оставя отбора и знаех, че ти също не го искаш. Предстоеше ни най-важното състезание, за което работихме толкова много. Беше ми ужасно тежко да продължа да тренирам, когато знаех че си болна. С всички сили се опитвах да не мисля за това, защото не исках да развалям тренировките. Понякога успявах да сдържа емоциите си, понякога – не. Но хората около мен ми бяха огромна подкрепа през цялото това време. Целият ансамбъл, момичетата, които са повече от семейство за мен не ме оставиха нито за миг. Получих огромно разбиране от нашите треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. В тези най-трудни за мен дни реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо! Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка! Когато с момичетата го направихме и се качихме на най-високото стъпало си спомних как когато бях малка гледахме предишния отбор по телевизията вкъщи и ти винаги плачеше на българския химн. Питах те защо, а ти ми отговаряше: „Защото знам, че един ден ти ще станеш световна шампионка и заедно ще пеем българския химн, ще видиш!“ Не можех да повярвам, че този ден наистина дойде. А ти самата никога не си спирала да вярваш в мен! Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И въпреки, че сега не можеш да говориш, в моето съзнание аз чувах само твоя глас: „Ето Стефани, ти наистина успя!“
Посвещавам златния си медал на теб, мамо. Ти си най-силната жена, която познавам. Аз, ти и тати ще се справим с всичко, защото Господ е с нас! Ще бъде трудно, но никога няма да се предадем!
Благодаря ти тате, че си ми истинския пример за мъж, който обича и се грижи за жена си в добро и лошо, в радост и мъка, в здраве и болест!
Благодаря ви момичета, че винаги сте до мен през каквото и да преминавам. Без всички вас никога нямаше да успея!, написа още Стефани Кирякова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here