Архитект Коралска призна, че рибарските колиби в Ченгене скеле все още са с неясен статут

Община Бургас направи най-важната крачка към развиването на Ченгене скеле като притегателно място за рибари и туристи. Общинският съвет в града взе решение за искане от Министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне в полза на Община Бургас на правото на собственост върху недвижими имоти в Ченгене скеле.

Също така бе прието Общината да кандидатства по проект за изграждане и модернизация на покрити лодкостоянки

Проектът за Ченгене скеле вече се подготвя, имаме ясното какво точно ще се случи там. На 25 септември изтичат сроковете за кандидатстване по проект за европейско съфинансиране. Ако бъдем одобрени ще можем да започнем работа по два проекта за лодкостоянки. Това е уникална възможност, защото там ще могат да акостират 40-50 лодки. Предвидено е на мястото да бъде изграден и рибен пазар, но това няма да е в рамките на този проект. Стратегията ни е в Ченгене скеле да има етно рибарско селище, рибарско тържище и много други интересни неща за туристите„, коментира  зам.-кметът по строителството Чанка Коралска

Общината ще вложи 2,7 млн. лева по този проект, а европейското съфинансиране е в размер на 800 000 лева

Архитект Коралска също така призна, че рибарските колиби в Ченгене скеле все още са с неясен статут. Тя допълни, че в през октомври се очаква да започне и същинската работа в акваторията на лодкостоянката в Крайморие, след като вече до мястото има изграден път.

1 КОМЕНТАР

  1. Това е добра след дълги години на пълно забвение.
    Въпреки че Крайморие е квартал на морето, нищо добро не се случило и там, а това може да е добро място за живеене и туризъм, но туризъм в сегашния си вид е само за доста бедни туристи.

Comments are closed.