Филмът „Вездесъщият“ е българското предложение за чуждоезичен филм за 91-вите награди „Оскар“, съобщиха от Националния филмов център. Той е бил избран сред 13 предложени филма, отговарящи на условията на Академията и заявени от продуцентите си за участие.

След гласуване на 11-членна комисия с председател Владимир Андреев „Вездесъщият“ е получил най-много точки (15) и е бил класиран на първо място

Филмът излиза на екран през 2017 г. Той е създаден по сценарий на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, който е и режисьор на филма. Оператор и автор на музиката съответно са Емил Христов и Петко Манчев.

Във филма участват Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Валери Рангелов, Мария Славчева, Георги Стайков. Лентата е копродукция с „Нова телевизия“ и е заснет с подкрепата на НФЦ.

В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил,

който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Постепенно това „хоби“ се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини.

Режисьорът Илиян Джевелеков е завършил кинорежисура в НАТФИЗ. През 2001 г. заедно с Георги Димитров и Матей Константинов основава продуцентската компания „Мирамар филм“. Режисьор е на десетки реклами и няколко документални филма, сред които „Куба е музика“ (2009). „Вездесъщият“ е вторият му игрален филм след успешния дебютен „Love.net“ от 2011 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви