стипендиантка

И през тази есен фондация „Кроношпан“ отправя предизвикателство към всички български ученици, които завършват средното си образование през 2019 год. и искат да получат стипендия, за да продължат образованието си.

Всеки един от тях може да кандидатства за участие в конкурса за избор на стипендиант за четиригодишно обучение в Babson College, САЩ.

Условията за участие  изискват от всеки кандидат да е постигнал високи академични постижения и  да е сред първенците на своя випуск.

Предимство носи активното участие на ученика в каузи и инициативи, които са помагали за развитието на общността, на която той е част.

Бъдещият стипендиант на Фондацията ще премине през четиригодишно обучение в Babson College, който има репутацията на учебно заведение № 1 при подготовката на предприемачи  в Америка.

Стипендията покрива напълно разходите за обучение, в които влизат таксите, настаняването, учебниците, здравната застраховка и транспортните разходи до САЩ и обратно.

Пред кандидатите за стипендия стои успешният пример с българската ученичка Мартина Гарабедян, която спечели през пролетта на 2018 год.

С още дванадесет конкуренти, между които представители на Чехия, Хърватска, Украйна, Сърбия и България възпитаничката на Английската езикова гимназия в Пловдив  достигна до финала на конкурса, където впечатляващите и резултати я класираха на първо място.

От  средата на август Мартина вече започна обучението си в престижния американски университет. През първия семестър ще изучава статистика, счетоводство, реторика, както и два специфични за колежа курса, фокусирани върху изграждането на собствен бизнес.

Две седмици след като стана официално част от Бабсън Колидж Мартина сподели :

Впечатлена съм от красивия кампус, от професорите, които са много отзивчиви, а и от интересните предмети. Всички те са сложни и се изучават на много високо ниво, но това е едно ново предизвикателство за мен.

 Имах възможност и да срещна много нови приятели. Повечето от тях са от различни краища на света, а точно с това се отличава Бабсън. Той е един от най-интернационалните колежи в САЩ. Интересно ми е да се потопявам в други култури и да научавам за техните традиции и обичаи.

Допълнителен ангажимент на Фондацията е и поемането на разходите по изпитите на ниво Тойфел и САТ за всички финалисти.

Победителят в конкурса ще получи възможност за участие в летни и зимни стажантски програми в „Кроношпан”, които се провеждат след първата година в Babson College, за да подготвят стипендианта за постоянно работно място в рамките на компанията след приключването на обучението.

Учениците, които искат  да кандидатстват за стипендията и завършват през 2019 год,

могат да се регистрират на: scholarship.kronospanfoundation.org и да подадат онлайн своите заявления преди крайния срок за приемане на документи 29 септември 2018 год.

За по-подробна информация относно програмата можете да посетите уеб сайта: www.kronospanfoundation.org или се свържете с представител на Кроношпан по всяко време на имейл: scholarship@kronospanfoundation.org .

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 5 =