България изпусна възможност за обрат и загуби с 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) от Иран втория си мач от световното първенство по волейбол за мъже във Варна пред 5000 зрители в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта.

Играчите на Пламен Константинов започнаха много нервно и след 12 непредизвикани грешки загубиха първия гейм с 22:25. България отстъпи и във втория с 20:25. След изоставането националите се активизираха и с помощта от публиката възвърнаха увереност.

Спечелиха третия гейм с 25:22 и дадоха надежда за обрат

При 13:12 за „лъвовете“ в четвъртата част при приземяване травма получи Тодор Скримов. Неговото излизане се отрази, а няколко грешки в края на гейма доведоха до победа за шампиона на Азиатските игри през тази година с 3:1.

„Първо сервисът не ни се получи, а беше важно. Те играха със стабилно посрещане и той показа класа. Направи разликата. Трудно се играе с добро посрещане срещу Маруф. Може да играе с всички, играе много с центровете и бърза игра в краищата. На нас ни трябваше сервисът, за да заработи и след това блокадата. Но това е основното, което не се получи. Да, направихме много грешки. В началото имаше и определена нервност. Ние бяхме по-нервни от тях. Мисля, че когато някои неща не се получават трябва да проявиш търпение. Ние не го проявявахме и прекалено дълго преживявахме всяка една грешка. На това ниво, опитен отбор като Иран не ти прощава. В крайна сметка сме домакини и момчетата искат да покажат най-доброто от себе си. Понякога се получава обратен ефект. Нямаме време да преживяваме. Трябва да оставим този мач в залата, в следващите два дни да гоним победи срещу Пуерто Рико и Куба и да се опитаме да излезем за по-предно класиране срещу Полша, която има мач с Иран. При евентуална победа за Полша може да се получи въртележка в групата. Трябва да играем до края и да се надяваме да запазим някакви шансове“, заяви Пламен Константинов.

България е на трето място в Група D от първата фаза с победа и загуба

На първите две места са Полша и Иран. В петък (14 септември) от 20.30 часа България посреща Пуерто Рико във Варна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − 10 =