Три са зоните, които ще бъдат почистени на 15.09.2018 г. в Созопол и около града

Близо 100 доброволци от сдружение към голяма международна фирма се ангажират да изчистят т.нар. шофьорски плаж в блзост до в.с. Дюни. Този плаж се намира извън концесията на ваканционното селище и е сред най-замърсените участъци сред плажовете по Южното Черноморие.

В края на летния сезон плажът е осеян с множество битови отпадъци, останали след туристите

Доброволци от водолазния клуб Sub Diving ще участват в почистването на дъното на рибарското пристанище в Созопол

Около 12 водолази от Созопол, Бургас и вътрешността на страната, както и един курсист на водолазния клуб от Великобритания ще започнат почистването на гавана от 9.00 ч. Инициативата за почистването на този участък е на основателя на водолазния клуб Найден Недев, който е бивш военне водолаз.

Третата зона е плажът на Вромос. Още преди да се изтеглят и последните каравани от там, вятърът и силните морски вълни изхвърлиха на брега огромно количество отпадъци. Горската зона на Вромос е още по-замърсена. Очаква се там да се включат най-голям брой доброволци както от град Черноморец, така и от Бургас.

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените места, като Община Созопол ще предостави достатъчно количества чували и ръкавици

В зоните за почистване ще бъдат поставени контейнери, в които ще се събират отпадъците. Община Созопол е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци в Регионално депо за неопасни битови отпадъци.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви